Miskahuszár

Miskahuszárt szeretik a gyerekek

Befejeződött a Honvédség és Társadalom Baráti Kör kezdeményezésére és a KEMPP szervezésében márciusban meghirdetett „Huszárgyerek, huszárgyerek…” gyermekrajzpályázat beadási és feldolgozási időszaka.

Az eredmények a számok nyelvén látványosak:

  • több mint 2.200 pályamunka érkezett be a pályázatra,
  • méltán nevezhetjük Kárpát-medenceinek a pályázatot, hiszen alkotások több mint egyharmada érkezett Erdélyből és a Partiumból, s a Délvidéken, Felvidéken és Kárpátalján is rajzszereket ragadtak a fiatalok;
  • több mint száz településről érkeztek gyermekrajzok, s ebben az évben mintegy 30 új település neveztek a kreatív megmérettetésre;
  • tekintettel a csoportos alkotás lehetőségére, a résztvevők száma meghaladja a 2.700 főt, mely szerint a felhívás hatására ennyi magyar fiatal foglalkozott nemzetünk hadtörténelmével, s annak legismertebb és legmagyarabb fegyvernemével, a huszársággal.

A pályamunkákból elkészült egy szép kiállítás is, mely az elmúlt öt esztendő eredményeit foglalja össze, s ez az anyag hamarosan kibővül az idei összefoglalásával is, s a szervezők reményei szerint sok helyen kerülhet bemutatásra és hirdetheti a nemzetünk fennmaradását biztosító jövő generáció hadtörténelmünk iránti érdeklődését, lelkesedését. A 2018. évi rajzpályázatunkra érkezett 2.200 alkotás hatalmas feladatot ró a szervezőkre, zsűritagokra, s komoly kihívást jelent a további feladatok során, a kiállítások berendezése és a díjazások biztosítása terén is. Külön öröm, hogy a pályázó gyerekek közül többen is Miskahuszárt rajzolták le, ahogy ők látták. Gratulálunk minden alkotónak, és a pályázat szervezőinek is! Kissé, de okkal elfogultan, örömmel adjuk közre a Miskahuszárt megjelenítő pályamunkákat: